Gangtok till Jungle Resort

Som tidigare nämnt är våra GPS:er inte helt att lita på och knappt några gatunamn finns med. Därför fick vi leta oss fram till Netuk House i Gangtok (som the Windameres managing director rekommenderat) genom fråga-om-vägen-vid-varje-korsning-metoden.

Netuk Houses ägare var väldigt imponerad av våra bilar – men vem är inte det? 😉 Med det som isbrytare fick vi hjälp med att hitta några bildelar och ordna en Sikkimesisk middag i deras restaurang som annars var stängd.

Mats gosar med katten på Netuk House.

Middagen avslutades dock i amerikansk stil med en stor kakform med kladdig brownie till sällskapets chokladälskares stora glädje – gissa vilka dessa personer är?

Pre-dinner öl på balkongen i Gangtok.

Vår plan för nästkommande dag var att åka upp till Tsomgo lake (en sjö på nästan 4000 meters höjd), men det sprack då utländska bilar inte är tillåtna att köra dit. Istället försökte Egardts på en annan sjö (som visade sig vara mer än stor anlagd ankdamm än sjö – besvikelse!) medan Leijonhielm satsade på rekreation en natt till i Gangtok, för att mötas upp under morgondagen.

Mötespunkten blev ett hotell (med det viktigaste kriteriet parkering) någonstans mellan Sikkim och Guwahati. Tanken var först att campa på hotelluppfarten men värmen gjorde att vi flydde till ett AC-rum och dagen därefter flydde vi snabbt efter frukost vidare till Guwahati för att undgå den väldigt nyfikna och väldigt konstiga hotellägaren.

I Guwahati (regionshuvudstad i Assam) blev det lunchstopp och uppdrag powersurf för att reka delmål för vår sista etapp i Indien. Delmål 1: Bhramaputra Jungle Resort strax utanför Guwahati. Här kan du få rida elefant, klappa kaniner, skjuta luftgevär, trampbåta, med mera eller som vi bara lata sig, bada i poolen och äta.

Brahmaputra Jungle Resort

Nu tar vi extra en vilodag på Jungle Resort och inväntar uppdatering från vår resebyrå i Myanmar som kanske måste försena vår inresa på grund av översvämningar i landets norra delar, även vägarna här i Indien är bitvis ganska blöta.


Posted in Indien by with 1 comment.

Pingbacks & Trackbacks

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *