Blixtar och dunder

Vägen tillbaka till Kathmandu tog lite längre tid än planerat, så som det ofta gör på denna resa 🙂

Tidtjuven den här gången var åter igen luft i systemet på Mercan på grund av ett två dagar gammalt igenkloggat bränslefilter (troligen har vi fått dålig, smutsig diesel). Men vad gör en ankomst i skymningen när man välkomnas med kall öl? Gästfriheten stod Irwin för. Kvällen spenderades således på garaget med Irwin och hans vänner.

Det är guld värt att få komma till en bra verkstad och få sin bil servad under resans gång. Här har Irwin’s garage varit helt perfekt!

Efter en lyxig frukost började dagens göromål; hämta ut pass på Myanmars ambassad, låta Irwin leta bränslefilter till Mercan och ställa in hjulen på Landyn, supermarketshopping och lite sightseeing.

Med alla göromål avcheckade styrde vi kosan mot Nagarkot, som “bara” är känt för dess vyer mot Himalaya. Våra GPS-kartor är inte alltid att lita på…för denna etapp valde den att vi skulle ta den leriga(!) stigen genom branta risfält – the horror!

Väl framme i Nagarkot hittade vi till ett hotell under uppbyggnad där vi fick tillåtelse att campa på den färdiga parkeringen. 

   
 

Den natten fick vi känna av den första riktiga vädermässiga utladdningen. Blixten måste ha slagit ned i det berget vi sov på! Tälten skakade… Av skräck! Nu bär det av mot Ilam, som är känt för sina teplantage.


Posted in Nepal by with no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *