Backpacking i Indien

Medan bilarna långsamt tar sig över Persiska viken och Arabiska havet har vi passat på att göra Indien backpackerstyle. Vi lämnade våra stora väskor hos skeppningsbolaget i Mumbai och boardade ett nattåg upp till Delhi. På 16 timmar lyckades det klämmas in fem matserveringar (allt från te, kex, soppa till full middag, frukost och glass) och timmarna förflöt förvånansvärt snabbt.

  
I Delhi stod byråkrati-fix överst på listan. Visum till Myanmar och ett extra entry till Indien (så vi kan besöka Bhutan) var målet. Efter en massa åkande över stan stod det klart att inget av dessa gick att genomföra. Extra entry får man genom att ansöka om ett helt nytt visum på en indisk ambassad i ett annat land och för Myanmar behövdes ett intyg som vi ännu inte erhållit. Tur att vi ska till Kathmandu där vi kan försöka fixa allt istället.

20150705-190932.jpg

Delhi bjöd resterande tiden på rejäla kontraster. Vi började med ett besök på Red Fort. Därifrån tog vi oss genom smågator, trafikkaos, massiva sophögar och marknader fram till Connaught place och hotellet The Imperial för att avsluta på kungligt vis med High Tea.

20150705-190632.jpg
Nästa tågstopp blev Agra, där servärdheter som Taj Mahal och Agra Fort prickades av. 

 

  
Tyvärr var hela sällskapet lite risiga (vissa mer än andra) så vi varvade vårt turistande med ett kryp in med AC. Gissar att det är oundvikligt att få någon magåkomma så vi skattar oss lyckliga att det inte är en dag när vi har 60 mil att köra.

Just nu befinner vi oss i Jaipur, den rosa staden, vilket också är vår sista anhalt innan vi ska tillbaka till Mumbai.

  
Enligt dagens rapport kan vi även se att våra bilar börjar närma sig, förhoppningsvis är vi snart ute och rullar igen!


Posted in Indien by with 1 comment.

Pingbacks & Trackbacks

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *