En tämligen stor stad

Det blev inget bad för herrarna i Kaspiska havet men det fläktade på stranden och var ändå relativt angenämt.

Vi begav oss upp i bergen för att besöka Castles of the Assassins, fem mil tog oss runt fyra timmar. Brantare vägare blir svårt att hitta. Vissa fick köra i ettan ganska konstant. Väl framme väntade en hel del trappor men utsikten var definitivt värd arbetet. Kanske behöver vi också lite motion.

TrappBestigning

 

Trevligt nog rann vatten ner från bergen så att det gick att bli folk igen innan kvällens 30-mils etapp till storstan.

ErikBad

 

Från den grönskande kusten tog vi oss till storstaden Teheran (lite efter vår tidplan men vi återkommer till det). I Teheran avhandlades alla frågetecken kring skeppningen och vi har det mesta under kontroll nu. Med lite tur (och ocensurerat internet) ska vi nog få upp bilder och kanske någon film från Teheran, trafiken är på en helt annan nivå. Vi verkar dock ha fått in rätt kombination av hänsynslöshet, helljus och tutor för att ta oss fram.

Vi hann även med ett ärevarv runt Azadi Tower innan vi rullade vidare mot Esfahan.

Azadi tower

Temperaturen ute ligger nu på ljumna 40 grader, det går åt spektakulära mängder vatten för att hålla oss i skick när vi kör mitt på dagen. Kylskåpen är räddningen varje dag, imponerande att de klarar att kyla med så hög omgivningstemperatur!

Esfahan var lite turistigare än tidigare städer både sitt-toa och krims-krams fanns att tillgå. Vi hittade ett prylfullt tehus där vi kunde sitta och planera vår fortsatta resa.

tehuset

 

Här byggs även pampiga byggnader, oftast i form av moskéer.

IMG_7648

Imponerande detaljer!

IMG_7651

 

Nästa inlägg hoppeligen från Yazd!


Posted in Iran by with 1 comment.

Pingbacks & Trackbacks

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *