Pokhara Valley

Med en senare avresa än planerat från Kathmandu, bilkö på grund av olycka och dålig vägbeskrivning blev det en sen ankomst till Royal Beach Camp. Ett hotell och camp på vägen mellan KTM och Pokhara vid floden Trisuli. Trots att klockan snarast var läggdags kunde hotellpersonalen ordna lite mat och Everest-öl åt oss före upphissandet av taktälten.

Efter morgonpooldopp och frukost tog vi oss an sista etappen till Pokhara och Overland Camping. 

   
    Väl framme fick team Egardt riva ut hela sin inredning (lådsystem, kyl och packning) för att fixa ett problem med luft i bränsletillförseln (ett problem som gör att motorn får för lite bränsle och går som en påse nötter). Det passades även på att skruva fast lite delar som skakat loss och team Leijonhielm donade lite el-mek och stuvade om sin packning. Bilarna blir mer och mer välpackade allteftersom souvenirer inhandlas (efter regeln ju större desto bättre).

Dagen avslutades med middag och igelattack. Malins lilltå utsattes för ett litet men blodigt angrepp.

Dag nummer två i Pokhara spenderades genom att görs en utflykt till Annapurna Eco-village 20km från staden. För att ta sig dit får man snirkla sig upp för ett berg på en smal och stenig väg, men väl värt besväret! Där bjöds det på god lunch med fantastisk vy. Malin och Erik beslutade sig att stanna kvar en natt i hopp om att få se lite av de snötäckta Himalayatopparna i gryningen. Nu under monsunen är de tyvärr mest täckta i moln, men det kan förekomma några klara fönster under morgontimmarna.

   
    Sandra och Mats tog sig tillbaka för ännu en natt på Overland Camping, men de båda paren återförenades morgonen därefter för en tur i luften. Förra resan testade vi fallskärmshoppning denna gång tog vi det lite lugnare med paragliding istället.

  
Stärkta av en redig pizzalunch med jordgubbsglasstoppad mocha frappe återvänder vi nu mot Kathmandu för att hämta ut våra pass från Myanmars ambassad (med förhoppningsvis ett visum i).


Posted in Nepal by with no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *