Vem sa äventyr?

För sex dagar sen lämnade vi bilarna i en container i Iran och sen dess har fem dagar spenderats i storstaden Dubai, och det är nästan så att man glömmer att vi faktiskt är ute på äventyr. Det mest äventyrliga här är att hitta ett ställe där man kan köpa med sig lunch.

Eftersom det är ramadan är det strängt förbjudet att äta och dricka offentligt (även på stranden och vid poolen) på dagen, även som otrogen turist kan man bötfällas för detta. Det kan därför vara lite svårt att hitta lunchställen. Kombinationen att inte dricka vatten och vistas i >40 grader är lite svår att balansera.

Alkohol kan man glömma, såvida man inte tar sig till riktigt dyra hotell förstås. Handhållande är förbjudet, musik likaså. Långfredag hela veckan!

nolove

På kvällarna har lyckligtvis alla restauranger öppnat igen och man kan få sig riktigt bra utbud av mat! Vi har halkat in på The Cheesecake Factory ett par gånger nu, en appetizer räcker till huvudrätt och mer därtill!

buffaloblast

Vi har fått dagarna att flyta på genom att varva läsning vid poolen och hotellets gym med shopping, biobesök och flanerande i stans enorma gallerior. Erik och Malin passade även på att handla en ny strömbrytare för halvljusen till Land Rovern.

lrstore

Båten med bilarna är hittills två dagar sen och ligger irriternade nog i hamn här i Dubai av någon anledning. Vi bor lite innanför Palm Jumeirah och vår båt väntar ett par kilometer söderut…

intermumbai

På tisdag flyger vi vidare till Indien. Vi tänkte passa på att kryssa av lite sevärdheter så att vi kanske inte behöver köra in i alltför många storstäder med våra inte allt för smidiga fordon.


Posted in Dubai by with 2 comments.

Pingbacks & Trackbacks

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *