Sista etappen av Europa

Efter första natten i Rumänien blev vägarna snabbt bättre och de 50-tal milen till Brasov och sedermera  Giurgiu gick betydligt snabbare att lägga under bilarna. I Draculas hemstad avnjöt vi en god lunch (dock inte jungfru-blod) i de gamla kvarteren och kikade på Draculas påstådda slott Castellu Bran. Det ser inte så läskigt ut när solen skiner.

Till Giurgiu, en stad nära gränsen till Bulgarien, ankom vi rätt sent och lyckades inte hitta någon camping, så det fick bli motell. Lyxigt värre.

Landskapet har ändrats ganska dramatiskt och när vi stannade för lunch i Bulgariens sommarturistort nr 1, Varna, var vi väldigt överhettade och kunde bada oss (men inte bilarna) i Svarta Havet.

Efter lunch hetsade vi ned till Sozopolis som ligger närmare Turkiet, för en sista natt i Europa. Sparsmakat utrustad camping, men vad behöver man mer än rinnande vatten och ljudet av Svarta Havets vågor som bryter mot stranden?

  
Genom Turkiet blev det ännu en dag i hetsen och bilkörandets tecken. Vägen till Istanbul var visserligen väldigt bra, men när vi närmade oss stan så började trafiken verkligen tätna. Det slog oss att vi hamnat på samma väg som i princip ALL lastbilstrafik som ska öster- eller söderut. Mycket tät trafik att penetrera, med andra ord. Innan ankomst till Istanbul besökte vi en mindre stadsdel nordväst om Istanbul som består enbart av skrothandlare. Paret Leijonhielm ville nämligen försöka hitta en reservdel till den trissa var kullager skurit. Även om lagret är bytt så är trissan en smula sliten, vilket skulle kunna orsaka nytt haveri. Efter intagen lunch på skroten (kebap) lyckades vi hitta Ataland Motors, som handlar endast med skrotade Land- och Range Rovers. Great success!

  

  
Det visade sig att förra natten inte blev den sista i Europa, eftersom vi bestämde oss för att övernatta i Istanbul, väster om Bosporen. Ikväll blir det övernattning på vandrarhem, shopping på bazaar och middag på stan.

  


Posted in Europa by with no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *