Kap, kap, kaaaap

“Efter Burma är det bara nerförsbacke” tror jag flera av er hört oss säga. Och förutom att vi gång på gång glömmer bort att vi själva inte kan köra så mycket snabbare än 80 (vilket gör att även korta dagsetapper på 13 mil tar två timmar) så har det verkligen flutit på fint genom Thailand.

Från gränsen i Mae Sot campade vi vår första natt i Thailand i nationalparken Taksin Maharat. Det höga läget gjorde att natten var sval och de gamla täckena fick till och med åka fram.

DSCN3107_re1

Campingutrustningen fick användas på nytt.

DSCN3111_re1

Det var mycket folk som campade.

 

I Bangkok, som blev vårt nästa stopp, passade vi på att se den nya Star wars filmen i Imax och njuta av att åter äta thaimat. Leijonhielms svängde även förbi sina grannar från landet som var på besök hos sina släktingar.

DSCN3128_re

Kvällstrafiken i Bangkok

Efter Bangkok körde vi några dagars strandhoppande (eller körande är kanske en bättre benämning). En natt på Bankrut, en natt på Khao Lak, två nätter på Ao Nang och till sist en natt på Pak Meng. Dagarna tedde sig rätt lika, sol och bad fram till lunch för att sen köra några timmar när solen ändå bör undvikas. Då kommer man fram lagom till att sjunka ner i en solstol med en shake för att njuta av dagens sista solstrålar.

DSCN3132_re

Ban Krut, en nästintill öde strand.

 

DSCN3142_re

Vi passade på att köra runt lite på stranden, bilarna vill ju också känna fläkten från havet.

DSCN1778_re

Glada miner i väntan på bananpannkaka med nutella.

Färden har därefter gått vidare till Malaysia och staden Georgetown på Penang.


Posted in Thailand by with no comments yet.